לקנמר את המטבח: שיטת מארי קונדו לשיפור איכות החיים

דירות הקבלן הכריחו את כולנו להתמודד עם מטבח קטן ממה שחלמנו עליו. כשהדירות או הבתים הולכים ומצטמקים בגודלם אנחנו רוצים פחות ארונות ויותר אור בבית שלנו. כאן נכנס טרנד קון מארי שכבר מזמן השתלט על עולם העיצוב. אם גם אתם נמנים עם אלה שאוגרים חפצים וכלים במטבח ונמאס לכם, הגיע הזמן לקנמר אותו לפי אמנות עיצוב היפנית. הנה חמישה טיפים לסידור המטבח שלכם בסגנון מארי קונדו:

1. נוחות ניקיון יחד עם נוחות שימוש- אחרי שצפתה במטבחים רבים של מסעדות, מארי קונדו הבינה שהמטבחים במסעדות מעוצבים כך שהם יהיו נוחים לניקיון בלי להשאיר תוך כדי עבודה לכלוך רב, וכך בסוף משמרת בעלי המסעדה לא יבזבזו כל כך הרבה זמן על ניקיון. אז אם אתם רוצים מטבח שיהיה לכם כיף לבשל ולאפות בו דאגו שיהיה לכם קל לזרוק את שאריות המזון לפח האשפה תוך כדי הבישול, בלי להשאיר שאריות על השיש או בכיור וליצור לעצמכם עבודה נוספת בתום הבישול. הכי כיף לסיים לבשל ארוחה כשהמטבח נקי ומצוחצח!

2. השאירו את השיש נקי ככל שאפשר- אתם תתפלאו כמה המטבח הופך קל לתפעול! אם המטבח שלכם קטנטן וכל פיסת שיש חשובה זה עדיין בסדר להשאיר כמה חפצים על השיש כל עוד אתם דואגים שהם רחוקים מהאזור הרטוב של הכיור או של הכיריים. רחוק מהעין רחוק מהלב תופס גם כאן – אם אתם רוצים לאכול פחות טוסטים עדיף שתאחסנו את הטוסטר בארון, אם אתם רוצים לאכול יותר שייקים הוציאו את הבלנדר והשאירו אותו גלוי על השיש. אחסנו חכם – אם בחורף אתם פחות בעניין בשייקים – החזירו את הבלנדר חזרה לארון.

3. הפחיתו בכמות הכלים והתאימו אותה אליכם- הגיע הזמן להיפרד מהכלים הפחות שימושיים שאתם שומרים לאירוח אבל כבר העלו אבק. הסתכלו מבט רענן על הכלים שיש לכם בארונות המטבח והחליטו אם הם גורמים לכם לשמוח. הפכו את הכלים שאתם אוהבים לכלים שאתם משתמשים לשימוש יום-יומי. בחרו בכלי הגשה וצלחות שהם דקים ולא כבדים, כך הם יתפסו פחות מקום בארון וגם יהיו נוחים יותר לשימוש.

4. תעדיפו איכות ולא כמות- תמיד עדיף סיר אחד יקר ואיכותי מאשר חמישה סירים שאנחנו מסתכלים עליהם בעצב. ממחקרים עולה שאנחנו אוכלים פחות כשאנחנו אוכלים מצלחות קטנות ושותים יותר מכוסות גדולות, זכרו זאת כשאתם עושים את הטיהור בכלי המטבח שלכם. אתם תיהנו מהארוחה שלכם יותר אם האוכל יראה יפה בצלחת שלכם. שהאוכל שלנו נראה יפה יותר ומצטלם מושלם באינסטגרם כך נתענג יותר מהאוכל.

5. זה בסדר שיש לכם הרבה חפצים במטבח- המפתח להצלחה הוא לשמור חפצים שאתם אוהבים וגם משתמשים בהם. גם אם בא לכם שיהיה לכם סט סכו"ם חגיגי לאירועים מיוחדים, זה בסדר אבל שיהיה איכותי וישמש אתכם שנים רבות. היו חכמים בחפצים שאתם מחליטים לשמור. אם אתם אוהבים לבשל זה כייף שהמטבח משקף זאת, אבל אם תכננתם שנה שעברה להכין פאייה וקניתם מחבת מיוחד לכך ולא השתמשתם בו מאז, הגיע הזמן להיפטר מהמחבת. היופי הוא לראות היכן כל חפץ מאוחסן בצורה הטובה והנוחה ביותר עבורכם. לאחסון נכון – ארגנו את החפצים בארונות המטבח וחלקו אותם ואת הכלים לקטגוריות, כך שכל קטגוריה תאחסנו בארון או מדף נפרד. נכון שהאסתטיקה של המטבח חשובה – אבל גם חשוב שיהיה לכם נוח למצוא את הכמון ולשלוף בקלות קערת ערבוב.

6. פינת האוכל שמחה- זה נראה הרבה עבודה לגלגל את הפלייסמנט ולזרוק את המפיות בתום הארוחה, אבל אם כבר יש לכם אותם השתמשו בהם כדי להעשיר את זמן הארוחה.

פינת האוכל צריכה להיות נקייה מהסחת דעת ומלאה בחפצים האהובים שלנו מהמטבח. לפני הגשת האוכל ארגנו והניחו על גבי שולחן האוכל את הכלים והאביזרים להשלמת הלוק האהוב עליכם ורק לאחר מכן כשכולם ישובים מסביב לשולחן הגישו את האוכל.

הטיפים באדיבות חברת שקל בית מותגים.
קליק לאתר

אודות טוב שתדעי

טוב שתדעי הוא מדור הצרכנות והפנאי של מגזין אמא של. טיפים, עצות, המלצות, ידע ובעיקר "מה חדש בשוק". התכנים מופקים ע"י מערכת האתר ונכתבים ע"י צוותים מקצועיים מתוך החברות והגופים המובילים בישראל.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק