תשאירי את התבנית בארון ותכיני גאלט: מיני מאפה פריך במילוי גבינה והפתעות

גאלט. תגלגלי את המילה על הלשון. גאלט. שתדעי, מדובר במאפה חופש פריך שמאוד פשוט להכין ועוד יותר פשוט לאכול. לא צריך בשבילו תבנית או רינג. רק כמה דקות פנויות, תנור, איזה מילוי שמתחשק ו… מצב רוח מהמם, ברור. נכנסנו שוב למטבח של נטאלי (נטורופתית ואשת קולינריה) וארז גולקו (בשלן ומדריך סיורי שווקים) ויצאנו עם מתכון למיני גאלט כייפי, עדין וכאילו-חמאתי (בלי טיפת חמאה!) במילוי גבינה, עגבניות מיובשות ועוד דברים טובים.

מה צריך?
1 כוס קמח קוואקר- שיבולת שועל להכנה מהירה (ללא גלוטן או רגיל)
1 כוס קמח חומוס (אפשר גם קמח חיטה רגיל)
חצי כפית מלח
1/3 כוס שמן זית
חצי כוס מים
למילוי
130 גרם גבינת פטה
עגבניות מיובשות
זעתר

איך מכינים?
בקערה מערבבים את שני הקמחים עם מלח.

יוצרים חור באמצע הקערה ומוסיפים שמן זית ומים, מערבבים ולשים לשים עד שמתקבל עיגול במרקם אחיד, שמנוני קצת. מכניסים אותו למקרר ל- 10 דק' בערך.

ועכשיו להרכבת המנה
מרדדים על נייר אפייה את הבצק וחורצים עיגולים בקוטר של 12-13 ס"מ. אותם ממשיכים לרדד עוד קצת ואז מפוררים גבינת פטה במרכז כל עיגול.

המלצה מאיתנו: לא לשכוח להשאיר שוליים ריקים לקיפול! הם ממש חשובים בצדדים

אחרי שסיימנו למלא את הגאלט בעגבניות מיובשות, סומק מעט זעתר, נקפל את שולי הבצק מעל המילוי בצורה כזו שהוא יכוסה חלקית.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ל- 20 דק' בערך, מוציאים, מחכים שיתקרר מעט ו… יאללה בתאבון.

מילה מהנטורופתית שלנו נטאלי אנדצויג-גולקו
קמח חומוס עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמיני B, ברזל וסידן. הוא קל לעבודה ויכול להיות תחליף לביצה כי עוזר לנו "להדביק" את המרכיבים.
הגאלט מכיל כמות יפה של חלבון בזכות הגבינה והקמח.
עם סלט ירוק ליד זו ממש ארוחה שלמה – והכי חשוב טעימה!

בשיתוף שיבולת שועל של קוואקר – טעים בכל בוקר מחדש

צילום: אסף אמברם
מתכונאות וייעוץ קולינרי: ארז ונטאלי גולקו

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

תגובה 1

  1. שולה סונסול
    קל להכנה,נעים וטעים

    קל להכנה,נעים וטעים

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק