כמעט בלי מאמץ: גרנולה ביתית מושלמת וקלילה

אנחנו לא צריכות תירוץ כדי להכין גרנולה ביתית! ובכלל, לא תאמיני כמה פשוט להכין אותה וכמה מהממת היא יוצאת, כשמשדכים לה טחינה וסילאן ומשלבים אותה עם תוספות פריכות כמו פקאן ושיבולת שועל. אז נכנסנו שוב למטבח של נטאלי (נטורופתית ואשת קולינריה) וארז גולקו (בשלן ומדריך סיורי שווקים) והנה היא במלוא הדרה, הגרנולה המושלמת! (שתהפוך לדיירת קבע אצלך, בדוק)

מה צריך?
כוס ורבע קוואקר- שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
1/2 כוס פקאן
רבע כוס גרעיני דלעת
רבע כוס גרעיני חמנייה
2-3 כפות שומשום מלא
4 כפות טחינה
3.5 כפות סילאן
3.5 כפות שמן קוקוס נוזלי
קצת מלח

מה עושים עכשיו?
קודם כל קולים על האש את שיבולת השועל. אחר כך מכניסים גרעיני דלעת, פקאן וגרעיני חמנייה ל-10 דק' בערך. חשוב לשים לב אם צריך להנמיך או להגביר את האש.
אפשר להכין גם בתנור.
ככה: מחממים תנור על 150 מעלות. מכניסים לתבנית/ כלי שמתאים לתנור שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, פקאן וגרעיני דלעת ל- 10 דקות.
בקערה מערבבים שמן קוקוס, סילאן וטחינה. אם צריך להמיס אותם אפשר לשים בבן מארי.

מכניסים אחר כך את התערובת שקלינו ואת השומשום לתוך קערה ומערבבים טוב ובצורה אחידה. את כל היופי הזה מעבירים לתבנית ומשטחים מעט.

מכניסים למקרר שיתמצק בערך שעתיים.
אנחנו ממליצות! לשמור בקירור.

עוד המלצה מאיתנו! להגיש עם פרי טרי ולהוסיף אגוזים/ שקדים/ קשיו.

מילה מהנטורופתית שלנו נטאלי אנדצויג-גולקו
גרנולה בהכנה ביתית היא מזינה וכייפית יותר, אנחנו שולטות בכמות ובסוג הממתיק ותמיד אפשר להוסיף או לשנות מרכיבים. המתכון שלנו פה מלא בכל טוב ובערכים תזונתיים ומשביע לאורך זמן. 3-4 כפות של גרנולה בשילוב עם יוגורט זו ארוחת ביניים מושלמת.
.

בשיתוף שיבולת שועל של קוואקר – טעים בכל בוקר מחדש

צילום: אסף אמברם
מתכונאות וייעוץ קולינרי: ארז ונטאלי גולקו

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק