פינוק של חורף: מתכון לדייסה מופלאה עם שלל תוספות

מזג האוויר הקריר בחוץ הוא אחלה הזדמנות להתפנק עם דייסה כייפית וחמה, עסיסית כזו, עם שלל תוספות וטעם שאין שני לו. תקשיבי, זה כלום עבודה והתוצאה – ז'ורנל! הצצנו למטבח של נטאלי (נטורופתית ואשת קולינריה) וארז גולקו (בשלן ומדריך סיורי שווקים), עקבנו אחרי ההסברים שלהם, ויצאנו עם מתכון לדייסה מופלאה וטעימה בצורה קצת פלילית, עם שיבולת שועל והרבה דברים שווים.

מה צריך?
4-5 כפות קואקר- שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
2 תמר מג'הול
כף קשיו/ אגוזים/ שקדים
כף גרעיני דלעת
כף גוג'י בריז (לא חובה!)
כוס ורבע מים או חלב צמחי
כף אבקת קקאו (כדאי!)
קינמון לפי הטעם

מה עושים עכשיו?
בסיר קטן או מחבת מחממים על אש נמוכה שיבולת שועל ומוסיפים לאט את הנוזלים עד שמגיעים למרקם הרצוי. ממשיכים לערבב וכשהדייסה חמה מכניסים את התמרים (ללא החרצנים) ומועכים עם כף עד שהם נמסים לגמרי.
המלצה מאיתנו! תוספת אבקת קקאו משדרגת פלאים

מבשלים עוד 5 דק'. מעבירים לקערה ומפזרים מעל את התוספות.

עוד המלצה מאיתנו! אחרי שהעברת לקערה אפשר לגרד פנימה תפוח או להוסיף חצי בננה ולפזר קצת קינמון.

מילה מהנטורופתית שלנו נטאלי אנדצויג-גולקו
הדייסה המפנקת שלנו מומלצת כארוחת בוקר מזינה וממלאת באנרגיה למהלך היום. היא טעימה, מתוקה ומהירה להכנה.
השילוב של שיבולת שועל עם אגוזים, גרעינים ותמרים (שהוספנו בלי חרצנים כמובן!) נותן תחושת שובע לאורך זמן והקינמון מוסיף טעם לכל החגיגה, וגם מוריד קצת את החשק למתוק בהמשך היום.

בשיתוף שיבולת שועל של קוואקר – טעים בכל בוקר מחדש

צילום: אסף אמברם
מתכונאות וייעוץ קולינרי: ארז ונטאלי גולקו

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות