עוגה בחושה עם המון פירות יבשים

האביב וחג ט"ו בשבט הם זמן מעולה לעוגה חדשה. אז ביקשנו ממיקי שמו וליאון אלקלעי, לתת לנו מתכון לעוגה בחושה נפלאה וממש קלה להכנה, שיש בה גם המון פירות יבשים. העוגה בשילוב מיץ תפוזים סחוט טבעי של פרימור. בתאבון וחג שמח!

צילום: איתיאל ציון

אז מה להכין? (לתבנית בקוטר 18 ס"מ):
1 כוס מיץ תפוזים פרימור
2 ביצים מידה L
1/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח כוסמין
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
גרידה מלימון אחד
1/3 כוס שקדים שלמים
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים
1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים
1/4 כוס תאנים מיובשים
1/3 כוס שזיפים מיובשים
1/3 כוס צימוקים
1/4 כוס אננס מיובש
1/2 כפית קינמון

איך מכינות?
1. חותכות את הפירות היבשים לקוביות קטנות ככל האפשר, משרות אותם בקערה עם מיץ תפוזים פרימור. לאחר שעה, מסננות אותם מן הנוזלים.
2. מחממות תנור לחום 170 מעלות.
3. במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית מקציפות את הביצים יחד עם הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קציפה בהירה.
4. עוצרות את פעולת המיקסר ומחליפות לבוחש גיטרה. מוסיפים תוך ערבוב את הפירות היבשים המסוננים היטב, אגוזי מלך, פקאן ושקדים ולאחר מכן מוסיפות את הקמחים
יחד עם אבקת אפייה וגרידה מהלימון ומיד עוצרות את פעולת המיקסר.
5. משמנות קלות את התבנית ומעבירים את התערובת לתבנית, מכניסות לתנור למשך 45-50 דקות, מצננים היטב ופורסות דק.
6. מאחסנות בכלי אטום עד כ- 5 ימים.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק