חורפי זה לגמרי לא לבד: מרק עגבניות סמיך שתמיד מצליח

מתכון מרק העגבניות המושלם הזה יציף לכן את הבית בריח משגע. סמיך ופשוט להכנה, עשיר ומנחם, מתאים בול לימים הקרים של החורף- ולא רק!

מה צריך?
2 קופסאות שימורי עגבניות איטלקיות (כל אחת 400 גרם)
בצל קצוץ
גזר קצוץ
2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ
4 שיני שום חצויות
5 כפות שמן זית
3 כוסות מים
מלח
פלפל שחור טחון
המלצה שלנו!
לפזר מעל בזיליקום טרי/ עלים ירוקים ולהגיש עם פרוסות לחם קלויות בצד

מה עושים עכשיו?
מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בו בצל, גזר, שום וסלרי 10 דקות על להבה נמוכה, עד שהכל מתרכך ועולה ריח טוב.
מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים יחד במשך 10 דקות. כשהעגבניות מתרככות לגמרי, מוסיפים מים. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כך עוד 15 דק' עד שמבעבע ונמצא על סף רתיחה.
מרסקים את התערובת למרקם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח, פלפל או שום.

חשוב לזכור שמרק עגבניות אמור להיות חמצמץ. אם המרקם מרגיש סמיך מדי לטעמכם אפשר לדלל במעט מים.
טועמים שוב ו… יאללה בתאבון!

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות