פעילות לכל המשפחה בחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית

חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית השוכנת בעמק יזרעאל, מהאזורים היפים בארץ ובמיוחד עכשיו בחורף, כשהשדות החקלאיים ירוקים ורעננים, מזמינה לפעילות לכל המשפחה בה נצא לסיור ליקוט ולמידה על הצמחים בשדה, ונלקט שפע של תבלינים וירקות טריים, לצד ניחוחות האדמה הרטובה וטריות העשבים. בסיום נחזור למטבח הקולינרי בחווה להשתתפות בסדנת בישול חווייתית לכל המשפחה מאוסף המרכיבים שנאספו, ונסעד לארוחת צהרים מקומית שנכין יחדיו.

קרדיט צילום הדס ניצן

הסיור מתחיל במפגש והתכנסות בשעה 10:00 בבוקר במתחם פסטורלי בין עצי הזית וחליטות משדות החווה. לאחר מכן, נהנה מהרצאת פתיחה והדרכה עם ההרבליסט והתבלינאי, אבי ציטרשפילר ועם המלקטת נדיה סבאתן מהכפר הבדואי קביה, אשר יחדיו ישלבו את סדנת הבישול הבדואי שמתקיימת במתחם החווה.
בשעה 11:00 בדיוק נצא להדרכה ולמידה של הצמחים והעשבים בשדה שבמהלכו המשתתפים יכירו את התבלינים השונים כמו: חרדל ,פשתה, עולש, תרד בר, חובזה ועוד. המפגש עם הצמחים יאפשר לזהות אותם וללמוד על אופן השימוש בהם למזון ולבריאות ובהמשך להיות המלקט והסייר של עצמך.

קרדיט צילום הדס ניצן

תוך כדי הסיור, נלקט מצרכים טריים מהטבע ובסיום האיסוף, נחזור לחווה לשלב הבא, סדנת בישול מחומרי הגלם אשר מייצגים את הבישול המקומי. בסיום הבישול נשב לסעוד יחדיו את ארוחת הצהריים בחלל ממוזג שנוף השדות סובב אותו מכל עבר.
לאחר הארוחה, בשעה 13:30, נצא לסיבוב ליקוט נוסף של צמחי מרפא כמו כוכבית, דבקה, לחך, מרווה, זוטא ועוד ונלמד כיצד לרקוח ולהשתמש בהם לטובת בריאותנו.
מצ"ב התפריט המוצע המתבסס ברובו על שימוש בעשבים וירק טרי שילוקט בטבע ומייחד את האזור של עמק יזרעאל:
-קישואים ממולאים
-עלי גפן (עלי הגפן יוכנו מראש בשל זמן בישול ארוך)
-פאטייר – מאפה שמרים ערבי במילוי תרד וזעתר טרי
-תבשיל עלי חובזה ועולש בר
-לאבנה בייתי עם חרדל
-סלט עלי בר עשיר
-מרק עדשים עם כרישה וסלק
-פיתות בטאבון עם זעתר
-תבשיל עולש

קרדיט צילום הדס ניצן

מחיר למבוגר- 160 ₪
מחיר זוגי – 280 ₪
מחיר לילדים (עד גיל 16) – 100 ₪

קרדיט צילום הדס ניצן

משך הפעילות כ- 3 שעות, בין השעות 10:00 -13:00. (הפעילויות יתקיימו במינימום משתתפים) **במידה וירד גשם הסיור יתקיים במתכונת שונה.
מועדי הפעילויות: ימי שישי של חודש פברואר – 7.2 , 14.2 , 21.2 , 28.2
קליק לאתר לפרטים נוספים והרשמה.
טל': 04-9533405

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות