לאכול בקטנה ולהישאר שמחה

פגישה ועוד פגישה ועוד… ככה היום שלך עובר. אין כל כך זמן לנשום, בטח לא לאכול ארוחה מלאה. הסינים כבר מזמן מצאו פתרון – ארוחות מהירות וקטנות. ואם לכל דבר יש את הקצב שלו למה לא למצוא ארוחה טעימה בקצב שלך מתי ואיך שנוח לך?
אם תשאלי אותי מה האוכל הראשון שהכנסתי לפה אני אגיד שזה לא פלאפל, לא חומוס ולא טחינה, אלא אוכל סיני.
כן, סבא שלי היה הבעלים של מסעדה סינית מפורסמת בירושלים ליד רחוב חבצלת. אני ואחותי הגדולה היינו באות לשם כל יום כדי לשחק במכונת השתייה הקרה, להיכנס למטבח ולהסתכל על האש שיוצאת מהווק הגדולה או להתחבא בין כל הציורים הצבעוניים, וכל האנשים החשובים שבאו לאכול במסעדה.
כל העובדים של סבא שלי היו מסין. אוריגינל. הוא ואבא שלי היו בוחרים אותם בקפידה בנסיעות השנתיות שלהם לסין במרדף אחרי המנה הסינית הבאה. אחרי כל נסיעה אבא שלי היה חוזר עם ריחות רחוקים, וסיפורים מדהימים.
סין היא באמת מקום אחר. בסין סוגדים לאוכל. לכן, מאוד חשוב להם איך אוכלים ומה אוכלים. וכמו שיש מקצב לכל דבר בעולם, כך יש גם מקצב לאכילה. כשאוכלים באותה השעה כמות קטנה – אז הבטן מתרגלת ולומדת איך לעכל כל מרכיב באופן הכי בריא והכי נכון.
ואנחנו יודעות הרבה על מקצב.
המקצב בחיים שלנו הוא מקצב מהיר שדורש מאתנו להיות מרוכזות רוב שעות היום. לכן, לא פלא, שהרבה מאתנו מעדיפות לאכול ארוחות קטנות ומהירות. ארוחות כאלה, לא משאירות אותך מלאה ועייפה ולא מצריכות הפסקה גדולה מידי בימים שבהם את לא יכולה להרשות לעצמך אפילו לנשום. ארוחות קטנות כל שלוש שעות שומרות על תחושת שובע לאורך כל היום, עוזרות להרזיה (בגלל העיכול המהיר של ארוחה קטנה), מפקס, מרגיע, שומר על הקיבה ותורם לחילוף מהיר של חומרים.
אבל הבעיה נשארת בעינה – זה לא שאנחנו לא רוצות לאכול, זה פשוט שאנחנו מעדיפות להישאר עוד דקה במיטה ומוותרות על ההכנה. וכך, איכשהו, עם כל הרצון הטוב, אנחנו מוצאות את עצמנו יורדות למטה לאכול את המנה המטוגנת האהובה עלינו או בתור לסלט בהרכבה. איך זה שוב קרה?! זה בדיוק מה שחשבתי לעצמי בעודי ממתינה לבחור שיערבב לי את הכול עם רוטב חרדל דיז'ון בסלטיה. יש לך שתי אופציות, אמרתי לעצמי, או שאת פשוט לא אוכלת. או שאת מצליחה לעלות על אוכל כזה קל להכנה, שאפשר להכין בשתי שניות בבית או בעבודה והוא משביע, מנחם, עסיסי. משהו שאפשר להכין איתו הכול, ושישאיר לך גם זמן לאכול.
וכך הכרתי את קוואקר או במילים אחרות: שיבולת שועל להכנה מהירה.
הפוטנציאל הוא אדיר כי קוואקר הוא תחליף ראוי לכל סנדוויץ' סתמי ולכל ארוחה הרבה פחות מזינה.

אני אתן 2 דוגמאות:
לביבות אפונה ונענע (וקוואקר)
הנה משהו שלא ימאס עלי לעולם. לביבות. ועם שיבולת שועל זה הדבר הכי קראנצ'י וטעים בעולם: בעזרת בלנדר מוט (או מעבד מזון) טוחנים 2 כוסות אפונה מופשרת (תשאירי את התערובת לא חלקה מידי, אלא גסה ויפה).
בקערה נפרדת תערבבי:
2 ביצים,
1/3 כוס בצל ירוק קצוץ,
2 כפות עלי נענע קצוצים,
1 כפית גרידת לימון,
100 גרם גבינת פטה מפוררת.
תוסיפי את האפונה, 3/4 כוס קוואקר (שיבולת שועל להכנה מהירה) ומלח ופלפל לפי הטעם.
ועכשיו לטיגון: חממי מחבת עם קצת שמן ושימי כף גדושה מהתערובת.
תמשיכי ככה עד שהמחבת מלאה. טגני כל צד בערך 3-4 דקות עד שהלביבה מקבלת גוון זהוב. הפכי שוב וטגני לעוד 3 דקות.
(אני ממליצה להוסיף גם כף גדושה של יוגורט יווני).

ויש גם קרפ מלוח פשוט להכנה:
1 כוס קוואקר (שיבולת שועל להכנה מהירה)
2 כוסות חלב
2 ביצים
1/2 כפית סוכר חום
1/2 שקית אבקת אפייה
מערבבים הכול בבלנדר עד למחית אחידה.
משמנים מחבת בשמן או בחמאה ומטגנים משני הצדדים עד ששולי הקרפ משחימים.
מקשטים עם ירקות טריים שמן זית ומלח ופלפל.
ורגע! יש גם קציצות דג עם קוואקר, פנקייקים, פסטה, לביבות, לחמניות. באמת שאין גבול למה שאפשר להכין רק בכמה דקות. אם יש לך מתכון משלך שתפי בתגובות. בתאבון!

בשיתוף שיבולת שועל של קוואקר – טעים בכל בוקר מחדש

אודות מירב כרמל

קופירייטרית ואשת פרסום שמתמחה בניימינג למותגים וחברות. מהרגע שפותחת את העיניים יש לי איזה 1,000 רעיונות חדשים שמתרוצצים בראש. ירושלמית בעבר, תל אביבית בין לבין, ועכשיו בגבעתיים. בת הזוג של גלעד, והאומה (אמא שנייה) של עומר

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק