סינייה קבב דגים וטחינה: השף אבי ביטון מגיש

חברת "אחוה" והשף אבי ביטון, מגישים מנה קלילה וטעימה של סינייה קבב דגים עם חצילים, עגבניות וטחינה. מנה מנצחת וקלה להכנה. מתאימה לארוחת צהריים או ערב ולאירוח חגיגי

מה צריך? (ל- 2 מנות)

400 גרם פילה דג ים ללא עור קצוץ לקוביות קטנות (דניס/בורי)

בצל קצוץ דק

פלפל חריף קצוץ

צרור עלי פטרוזיליה קצוץ

שום וכף שמן זית

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

1/4 כפית סומק

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"

כוס מים

חציל קלוי ובצל ירוק

קרדיט צילום אבי ביטון

מה עושים עכשיו?

  1. מערבבים את הדג עם בצל קצוץ, שום, פלפל חריף, פטרוזיליה, מעט שמן זית ותבלינים.
  2. לשים היטב את התערובת בידיים, יוצרים כדורי קבב ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.
  3. להכנת הטחינה: במעבד מזון מערבבים טחינה גולמית עם מים עד שמתקבלת טחינה בהירה במרקם רצוי. מוסיפים מלח לפי הטעם.
  4. בצלחת הגשה פורסים את החציל הקלוי ומניחים עליו את קציצות הדגים. מוזגים את רוטב הטחינה על הדגים ומגישים לצד בצל ירוק.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות