אוסובוקו טלה בשמן זית: המנה המנצחת לחג

חברת "משק אחיה", יצרנית שמן הזית המובחר, מגישה לרגל חג הפסח יחד עם השף גולן ישראלי מדן אכדיה, מנת חג נפלאה של אוסובוקו טלה בשמן זית, מנה מיוחדת וטעימה שמתאימה כמנה עיקרית בארוחת ליל הסדר.

מצרכים (לכ-10 סועדים)

10 יחידות אוסובוקו טלה

200 גרם קמח תפוחי אדמה

ירקות שורש חתוכים לקוביות

3 בצל ו-2 כרישה

סלרי אחד ושורש סלרי

שורש פטרוזיליה

2 כפות סוכר 

1/2 כוס שמן זית פיקואל של משק אחיה

כף רסק עגבניות

1/2 כוס יין אדום

2 ליטר מרק עוף 

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס ו-1/2 כפית מלח

צילום גולן ישראלי

מה עכשיו?

מחממים סיר עם שמן הזית עד שיהיה חם מאוד.

מקמחים את נתחי האוסובוקו בקמח תפוחי אדמה ומטגנים אותם עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בקערה.

מטגנים את הירקות באותו סיר ועם אותו השמן. מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים יחד. יוצקים יין אדום, בוחשים עם הירקות ומחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור גרוס. יוצקים מרק עוף עד לגובה הבשר והירקות (לא חובה להשתמש בכל כמות המרק שהוכנה) ומכסים את הסיר במכסה.

מרתיחים על להבה גבוהה ולאחר רתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים בבישול איטי במשך כ- 3 שעות. מגישים נתח בשר לצד ירקות שורש

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות