חומוס זה הכי, אחותי: מתכון אליפות לכבוד יום החומוס הבינלאומי

חומוס הוא לא רק אוכל. הוא חוויה כללית. מעט רכיבים. המון גאווה לאומית. לכבוד יום החומוס הלאומי יש לנו מתכון אליפות של החומוסולוג המדופלם איציק דהאן

מה צריך? (לקילו חומוס מוכן)

1/2 קילו גרגירי חומוס
350 מ"ל טחינה גולמית
300 מ"ל מים (או 150 מ"ל מים ו-4 קוביות קרח)
כפית מלח
מיץ לימון לפי הטעם (לא חובה)


מה עושים עכשיו

משרים את החומוס למשך לילה ומחליפים מדי פעם את המים. בזמן ההשריה הגרגירים תופחים. מסננים את המים, שוטפים את הגרגירים היטב ומכניסים לסיר גדול עם כמה ליטרים של מים. מבשלים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.

טיפ! איך יודעים שהחומוס מוכן? כשזורקים את הגרגיר על השיש או הקיר והוא נדבק או נמרח עליהם- סימן שתם זמן הבישול והגיע זמנו להפוך למחית.

אחרי הרתיחה מסירים את הקצף, הלכלוך והקליפות הצפות וממשיכים לבשל בסיר פתוח, על אש בינונית. אפשר לבשל על אש גבוהה רק אם אתם בסביבה ומשגיחים על הסיר. אם חסרים מים, יש להוסיף מים רותחים.

אחרי כשעה או יותר, בהתאם לטריות הגרגירים, בודקים אם החומוס רך דיו. הגרגירים צריכים להתפורר. מסננים את הגרגירים אך שומרים חלק ממי הבישול. מצננים לטמפרטורת החדר.

טוחנים במעבד מזון את החומוס, הטחינה, הלימון והמלח. מוסיפים את המים (או המים והקרח) בהדרגה. טועמים ומתקנים תיבול.

טיפ חשוב: אם אוכלים את כל החומוס באותו יום, לא צריך לטחון קרח. אם רוצים לשמור אותו יומיים-שלושה, עדיף לטחון קרח במקום חלק מהמים ולהעביר לקירור.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות