מתכון לחלה שתמיד מצליחה

אין. לא היה. ולא יהיה כמו ריח של חלה בצהריים של שישי. במיוחד עכשיו כשיש כזה טרנד, להכין חלה, להוציא את הבפנים שלה ולשים מטבוחה, שניצל ואולי גם איזה חציל. אז קבלו את המתכון של יעל לוי לחלה שתמיד מצליחה.

מה צריך?

ק״ג קמח
5 כפות סוכר
2 כפות שמרים
3 כוסות מים (חד״פ)
2 ביצים
3/4 כוס שמן
כף גדושה מלח
לציפוי:2 חלמונים
כפית סוכר
כפית מים
כפית סילאן

מה עושים עכשיו?
מכניסים לתוך קערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
מוסיפים את הביצים והמים ומתחילים ללוש,
לאחר 2 דקות לישה מוסיפים את השמן וממשיכים בלישה 10 דקות! לא פחות.
לאחר 10 דקות מוסיפים את המלח. ללוש 2 דקות נוספות ולעצור את פעולת המיקסר.
מורחים מעט שמן על תחתית קערה נקייה ומעבירים את הבצק אליו.
מכסים ומתפיחים שעה.

📌📌 הטבה בלעדית רק עד 14.7.2020 📌📌


לאחר מכן מורידים את הבצק למשטח עבודה משומן מעט מעט, מכינים לחמניות או חלות.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים להתפחה 20 דקות,
מורחים בלילה מהחומרים של הציפוי על גבי החלות, מפזרים שומשום, פרג או מה שאוהבים ואופים 1/2 שעה עד שהחלות זהובות.

ואם בא לך לגוון אז אפשר עם אותו הבצק להכין גם לחמניות לשישי בערב

קרדיט מתכון וצילום מהמהם: יעל לוי

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות