מרילן קניידל – כופתאות משמש מהממות

תבואו לסבתא ליצי, היא מכינה מרילן קניידל. זו הייתה הסיסמא כדי לכנס את כל המשפחה יחד לארוחת שישי. משמשים עטופים בבצק כשבזמן הארוחה שומעים מסביב לשולחן רק את שלושת המילים 'אצל מי הסוכר?' ו 'מי רוצה עוד?' סבתא מינה שהתחתנה עם סבא עמוס שהוא הבן של סבתא ליצי מכינה היום את המרילן קניידל הכי טובים שתטעמו. היא שומרת על הטעם והאהבה ומתוך מחברת המתכונים שלה היא משתפת אותנו במתכון הסודי.

מה להכין בשביל הבצק:
500 גרם פירה תפו״א קר ללא גושים חלק חלק
1 ביצה+חלמון
כפית מלח
2 כפות סולת
25 גרם חמאה רכה
250 (כוס) קמח
20 קוביות סוכר
20 משמשים

מה להכין לציפוי:
100 גרם פירורי לחם
100 גרם חמאה
סוכר-רק כשהכל מוכן ומבושל מוסיפים סוכר למי שרוצה

📌📌 מחכה לך כאן הטבה בלעדית רק עד 14.7.2020 📌📌

מה עושים עם זה?
לפירה החם (טחינה במטחנת בשר) מוסיפים חמאה ומצננים
כשמתקרר מוסיפים ביצה, חלמון, סולת ומלח. את הקמח נוסיף לאט לאט עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
מגלגלים את הבצק ל״נקניק״ עבה של כ 7 ס״מ עובי וחותכים ממנו פרוסות בעובי של כ 1 ס״מ. משטחים מעט את עיגול הבצק בידיים ושמים במרכז משמש מגולען עם קוביית סוכר בתוכו. מצפים אותו בבצק עד שמתקבל כדור עגול חלק.
בסיר מים גדול מרתיחים הרבה מים ואז מכניסים אחד אחרי השני. מורידים מעט את הלהבה ונותנים להם להיות במים עד שצפים כ 8 דקות.
עם מזלג מוודאים שאף כדור לא נדבק לקרקעית הסיר.
מוציאים מהמים, מסננים בעדינות רבה ומניחים על נייר סופג.
במקביל, ממיסים במחבת גדולה 100 גרם חמאה ו 100 גרם פירורי לחם שיהיה קריספי. לשמור על התערובת שלא תישרף. מגלגלים את הכדורים בפירורי הלחם. חוצים כל כדור לשניים ומוסיפים סוכר לפי הטעם.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות