שבלולי קינמון שעושים ריח נפלא בבית

נכון שאין כמו ריח של מאפה טרי בבית? אז יש לנו מתכון מהמם לשבלולי קינמון שעושים בדיוק את זה. אזהרה! המאפים האלה נאכלים ממש ממש מהר וכדאי להכין כמות כפולה

בשביל הבצק
500 גרם קמח שמרים
רבע כפית מלח
חצי כוס סוכר
2 ביצים
שני שליש כוס מים פושרים
חצי כוס שמן

בשביל המילוי
1 כוס סוכר חום
100 גרם חמאה ממש רכה
4 כפיות קינמון טחון
ביצה טרופה (בשביל הברשה)

בשביל הציפוי
25 גרם חמאה מומסת. לא חמה
כוס אבקת סוכר
2 כפות גבינת שמנת

מה עושים עכשיו?

נתחיל עם הבצק
שמים את כל מצרכי הבצק בקערת מיקסר ונערבל עם וו לישה כ 8 – 10דקות.
הבצק שנקבל הוא מעט לא יבש אלא מעט דביק.
עכשיו נעביר את הבצק לקערה משומנת, נכסה בניילון נצמד ונתפיח במקום חמים בערך 50 דק'.

עוברים להכין את המילוי:
נערבב את כל חומרי המילוי בקערה קטנה.
נחמם תנור לחום של 180 מעלות ונרפד 2 תבניות תנור בניירות אפייה.
לאחר שהבצק תפח, נקמח את משטח העבודה ונעביר אליו את הבצק. נחלק את הבצק ל-2 כדורים ובעזרת מערוך נרדד כל כדור לעלה גדול בעובי של 3-4 מ״מ.
מורחים על הבצק את המילוי באופן אחיד, נשאיר פס דק בחלק התחתון ללא מילוי ונמרח עליו ביצה טרופה.
בעזרת סכין או גלגלת (של פיצה) נחתוך פסים לאורך ברוחב 2.5 ס״מ ונגלגל לשבלולים. את הקצה המרוח בביצה נהדק בעדינות לשבלול.
עכשיו נניח את השבלולים על התבנית במרווחים גדולים ונמרח עליהם ביצה טרופה.
עכשיו נכניס הכל לתנור לתנור ונאפה כרבע שעה עד שהם שחומים וריחניים.

חלק אחרון – הכנת הציפוי:
בקערה נערבב עם מטרפה את החמאה, אבקת הסוכר וגבינת השמנת.
עכשיו נוציא את שבלולי הקנמון מהתנור ונצנן על השיש. נזלף את הציפוי על השבלולים ובתאבון!

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות