פנקוטה עם שקדים ומרמלדת פירות אקזוטיים

חברת פרימור מגישה לנו יחד עם השף לאון אלקלעי והשף קונדיטור מיקי שמו, מתכון נפלא של פנקוטת שוקולד לבן ברוטב פירות אקזוטיים וקראמבלס שקדים. מדהימה לאירוח, כקינוח בארוחות חגיגיות או פשוט כמנת ביניים מפנקת.

קרדיט צילום איתיאל ציון

מה צריך (ל- 10 מנות)

לפנקוטה:

1/2 כוס חלב

כפית דבש

3 גרם ג'לטין + 2 כפות מים קרים

200 גרם שוקולד לבן

250 גרם שמנת מתוקה 38%

לרוטב הפירות:

350 גרם פירות אקזוטיים (פסיפלורה, אננס, מנגו, פיטאיה וכו')

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי של פרימור

2-3 כפות סוכר

לקראמבלס שקדים:

100 גרם חמאה קרה

100 גרם סוכר דמררה

100 גרם אבקת שקדים

100 גרם קמח מנופה

קרדיט צילום איתיאל ציון

מה עושים עכשיו?

  1. להכנת הפנקוטה: משרים ג'לטין במים קרים עד שהוא מתקשה למסה. מרתיחים בסיר את החלב. לאחר רתיחה שמים את הג'לטין והדבש ומערבבים היטב.
  2. שוברים את השוקולד הלבן לקוביות, מכניסים לחלב ומערבבים לאחידות. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם מוט בלנדר. מוזגים לכוסות עד לחצי גובה ומקררים במקרר.  
  3. בשביל רוטב הפירות: טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ובודקים אם יש צורך בתוספת סוכר.
  4. להכנת קראמבלס השקדים: מערבלים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. קורצים מהבצק חתיכות קטנות (ניתן גם לגרד עם פומפייה)  ואופים בתנור בחום של כ- 160 מעלות עד קבלת גוון זהוב.
  5. כדי להרכיב את המנה מוציאים את הכוסות עם הפנקוטה מהמקרר, מוזגים בכל כוס שתי כפות מהרוטב ומפזרים למעלה מקראמבלס השקדים. מגישים.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות