אטרקציות בגליל המערבי: ראש השנה לכל המשפחה

עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את תחילת השנה החדשה עם ביקור אצל דבוראים וטעימות סוגי דבש שונים, הכנת אגרות ברכה מחומרים ממוחזרים, הכרת תהליך הכנת התירוש ועוד

העמותה מאגדת אתרי תיירות רבים, ולקראת ראש השנה זוהי הזמנות נהדרת להגיע לאיזור, ולהכיר כמו מהאתרים עם קשר ישיר לכמה מסממני החג הבולטים. להגיע עם המשפחה להיכרות עם עולמן המרתק והמופלא של הדבורים, לצד טעימות דבש כמובן במכוורת אופיר ואצל טוביה דיקמן הדבוראי בכליל. לקחת חלק פעיל בתהליך הכנת התירוש, מהגפן ועד הבקבוק ביקב יפתחאל או לעצב אגרות ברכה לשנה החדשה מחומרים ממוחזרים בגלריית ארט 192.

פסטיבל הדבש – חגיגה לכל המשפחה במכוורת אופיר באלון הגליל

במכוורת אופיר שבאלון הגליל מזמינים לחוויה מרתקת של היכרות עם עולם הדבורים. יוצאים לסיור במכוורת ושומעים על עבודת הדבורה והדבוראי, צופים בדבורים בתוך כוורת זכוכית, רואים הדגמה של רדיית דבש, לובשים את בגדי הדבוראי, יוצרים נרות מדונג וכמובן טועמים סוגים שונים של דבש, ואפילו מכינים פיתות עם דבש בטאבון ועוד.

קרדיט צילום גלי שלו מלול

איפה? יקב יפתחאל, אלון הגליל

מתי? שבת, ה-5.9 וה-12.9, בין השעות 10:00-14:00

טלפון לבירורים והזמנות: 052-4641849 / 052-4641850

מחיר: 45 ₪ למשתתף מגיל שנתיים


על הדבש ועל העוקץ – מפגש לכל המשפחה עם טוביה דיקמן הדבוראי מכליל

שעה וחצי של הרצאה מרתקת תחת החרוב הגדול בכליל, על דבורים ואורחות חייהן. ראש השנה הוא החג של הדבש וזו הזדמנות מצוינת לעצור, להתבונן ולהתפלא מעולמן המופלא, העשיר והחיוני כל כך של דבורי הדבש.

באווירה המיוחדת של הישוב האקולוגי כליל, שומעים על השפעתן הכבירה של הדבורים על העולם ועל האדם וכמובן, שותים מי דבש קרירים ומתוקים לצד ממרחי צוף מיוחדים.

איפה? כליל

מתי? יום שישי, ה-11.9, בשעות 10:30 ו-12:30

טלפון לבירורים והזמנות: 077-4392936

מחיר: 50 ₪ למשתתף

הכנת אגרות ממוחזרות לראש השנה בעכו העתיקה – גלריה Art 192

גלריית ארט 192 בעכו העתיקה פותחת את השנה החדשה עם סדנת אגרות ממוחזרות לשנה טובה. הגלריה תדאג למגוון רקעים וחומרי גלם ממוחזרים והמבקרים צריכים רק לבוא, להשתעשע ולהרכיב איגרת מקורית ומדליקה, לצלם בסמארטפון ולשלוח לכל מי שרוצים לברך.

במקום ניתן לרכוש מתנות לחג ממגוון עבודות היד של היוצרות הגליליות החברות בגלריה ולקבל מתנה על כל קניה.

קרדיט צילום פולה רייקין

איפה? גלריית ארט 192, עכו העתיקה

מתי? שישי ושבת, ה-11.9 וה-12.9, בין השעות 10:00-13:00 (הרמת כוסית חגיגית בשעה 11:00)

טלפון לבירורים והזמנות: 04-8283955

הכניסה לאירוע חופשית בהתאם להנחיות התו הסגול. מספר המקומות מוגבל

בוצרים ונהנים לכל המשפחה לראש השנה ביקב יפתחאל, אלון הגליל – 18-20.9

יקב יפתחאל שבאלון הגליל מזמין לפעילות בציר ענבים ייחודית לראש השנה הכוללת את תהליך הכנת התירוש – מהענב ועד לבקבוק

יוצאים לבציר ענבים ידני בכרם ומשם להכנת התירוש בצל עצי האקליפטוס: הפרדת הענבים מהאשכולות, מעיכת הענבים, סחיטת ענבים, סינון ומילוי התירוש לבקבוק אישי, פיקוק בפקק שעם ויצירת תווית.

התהליך כולו מתבצע בעבודת ידיים ובעזרת מכונות המתאימות לילדים. הפעילות תלווה בהדרכה צמודה ולאחריה יתקיים ביקור ביקב, הכולל סרט המתאר את תהליך הכנת היין.

לסיום, המבוגרים מוזמנים לטעימות יין במרכז המבקרים והילדים והקטנטנים למתחם משחקי העץ והג'ימבורי.

למעוניינים בפעילות בשעות אחר הצהריים או הלילה ביום אחר במהלך השבוע, למעט יום חמישי, ניתן לתאם לקבוצה מעל 15 משתתפים.

איפה? יקב יפתחאל, אלון הגליל

מתי? שישי עד ראשון  18-20.9, בין השעות 10:00-14:00

טלפון לבירורים והזמנות: 052-4641849 / 052-4641850

מחיר בהזמנה מראש: בוצר: 45 ₪, מלווה: 35 ₪

מחיר כניסה במקום: בוצר: 50 ₪, מלווה: 40 ₪

מלווה זכאי לטעימות יין מ-4 סוגי יין שונים ממגוון יינות היקב

טיול בכליל לקראת ראש השנה בהובלת מורה הדרך יותם דהאן

מורה הדרך יותם דהאן מזמין לטיול בלתי נשכח בישוב המיוחד כליל. בישוב השוכן בגבעות הגליל המערבי ומשקיף על הים התיכון, שומעים על אורח החיים הכפרי ופוגשים יצרנים מקומיים. מתחילים בביתה של חגית לידרור טועמים מהמטבח הטבעוני, ממשיכים במפגש עם איש הדבורים והדבש טוביה דיקמן מ"צוף" לשיחה על עולמן המופלא של הדבורים כולל טעימת דבש אורגני מופלא. לאחר מכן נכנסים לסטודיו ג׳רה, סטודיו לזכוכית ולקרמיקה, לסיור קצר כולל מפגש עם האמנית בתיה מרגלית. ולסיום מבקרים בבית אקולוגי בישוב ושומעים על אורח החיים הירוק של יושביו. המעוניינים יוכלו גם להמשיך לארוחה דרוזית אותנטית במסעדת נור בכפר ג'וליס הסמוך.

קרדיט צילום אלברט אדוט

איפה? כליל

מתי? יום שישי, ה-4.9 וה-11.9, בין השעות 10:00-16:00

טלפון לבירורים והזמנות: 050-9235674

מחיר: 165 ₪ לאדם (כולל הדרכה, מפגשים, טעימות ושתייה). תוספת של 80 ₪ לאדם לארוחה במסעדת נור

קליק למידע מלא באתר עמותת זמן גליל מערבי

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות