קאפקייקס שוקולד חלומיים

קאפקייקס! הקינוח המושלם לכל אירוע, לכל שעה ביום, לחגיגת יום הולדת, לאירוח, או סתם בערב מול הטלוויזיה. מתכון לקאפקייקס חלומיים ורכים, בטעם שוקולד עשיר ועסיסי, כאלו שכייף להכין ועוד יותר כייף לאכול

מה צריך?

לקאפקייקס
100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
כוס מים וכוס סוכר חום
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
3 ביצים
2 כוסות קמח תופח
רבע כוס אבקת קקאו

לציפוי גנאש
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת חמוצה

מה עושים עכשיו

מרפדים במנג'טים תבנית של 12 שקעים ומחממים תנור ל-180 מעלות.
שמים שוקולד ומים בקערת זכוכית. מכניסים למיקרוגל לחימום של 30 שניות. מערבבים. שוב מחממים עד שהשוקולד לגמרי נמס ויש תערובת נוזלית חלקה. שמים לצינון בצד. 
בקערת מיקסר בינתיים מערבבים חמאה עם סוכר כ- 4 דקות, עד שמתקבלים תערובת בהירה. מוסיפים בהדרגה ביצים, קקאו וקמח. מערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים טוב. 
ממלאים את המנג'טים בבלילה עד טיפונת יותר מחצי הגובה. אופים ב-180 מעלות בערך 25 דקות, עד שהקאפקייקס מזהיבים טיפה וקיסם הננעץ יוצא יבש. מוציאים מהתנור. מצננים.

מכינים את הגנאש
בסיר קטן על אש בינונית מרתיחים 3 כוסות מים.
מעל הסיר שמים קערה עמידה בפני חום (חובה חובה להקפיד שתחתית הקערה לא נוגעת במים הרותחים) ומכניסים אליה שמנת חמוצה וקוביות שוקולד.
מערבבים את השוקולד והשמנת החמוצה בעדינות, עד שנמס לגמרי ומתקבלת תערובת נוזלית אחידה. 
מורידים את הקערה מהסיר ומניחים לתערובת השוקולד לנוח וקצת להצטנן כ-15 דקות בטמפרטורת החדר. חשוב שהמרקם יהיה יציב ולא נוזלי.
מצפים את הקאפקייקס בגנאש ומכניסים למקרר לחצי שעה. לאחר מכן מפזרים מעל קצת סוכריות צבעוניות ומגישים. יאמי!

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות