מתכון מושלם למנה מנצחת

מחקרים ותחקירים רבים הוקדשו למי שנחשבת אחת המנות המושחתות והמושלמות ביותר עבור אוהבי השילוב בין פסטה לגבינה. קיימות מאות גרסאות להכנתה, ובערך אותה כמות גרסאות לגבי מוצאה.
היא שייכת לקטגוריית ה 'סול פוד' של ארה"ב, ניתן למצוא אותה בתפריטים של מסעדות גורמה והיא יכולה להגיע גם בצורת פשטידה.
קבלו את אחת המנות המופלאות של אמריקה – מקרוני צ'יז!
כמו מרבית המנות המגיעות אלינו מתרבות האוכל האמריקנית, טעמה טעם גן עדן והיא יכולה להיות התגשמות החלומות של כל אוהב פחמימות מושבע. עבור ילדי אמריקה, מנת מקרוני וגבינה היא כמו השניצל עם פתיתים עבור הילד הישראלי, ואם מכינים אותה עם שינויים קלים במתכון, אפשר לצקת גם לתוכה גם מעט שפיות.

לא מעט ויכוחים ואין סוף גרסאות יש למתכון המושלם באמת, כאשר הבסיס של המתכון הלאומי מושתת על פסטה קטנה שיכולה לכלול בתוכה רוטב גבינה עשיר עם כמות מכובדת של חמאה, כמה סוגי גבינה והקרמה בתנור. האגדה האמריקנית לענייני המטבח הביתי, מרתה סטיוארט, הגדירה את המנה כ"גבינה אמריקנית שנמסה לתוך רוטב אנגלי ומוגשת מעל פסטה איטלקית".
נוסף על המצרכים הבסיסיים, מוסיפים גם פירורי לחם להקרמה, חלב, קמח וגבינות מיוחדות (דוגמת צ'דר ופקורינו). למעשה מדובר בשני סוגים עיקריים של מרקמים: קרמי או קראנצ'י, וישנם מתכונים שמוותרים על רוטב הבשמל האנגלי ועל הבישול המקדים של הפסטה.

הגרסה הבריאותית: הגרסה הבריאותית של מקרוני וגבינה יכולה להניב מנה שהערך הקלורי שלה יהיה "רק" 358 קלוריות. המנה תכלול פסטה מחיטה מלאה, יוגורט עזים במקום שמנת, גבינות עזים רזות, קוטג' ושמן זית.
הגרסה הפשטידתית: לצד צורת המאפה המוקרם, שהיא הפופולרית ביותר, ניתן למצוא פשטידת מקרוני וגבינה שאותה מכינים מפסטה שבושלה מראש, קוטג', גבינת באפולו, גבינת צ'דר וביצים.

קבלו את המתכון הקלאסי והמושלם ביותר למנה מנצחת של מקרוני וגבינה
(המתכון הינו ל-2 מנות)
רשימת מצרכים:
• מעט חמאה לשימון התבנית וכ-20 גרם חמאה נוספות
• חצי גביע גבינה לבנה 9%
• כוס חלב
• 250 גרם גבינת צ'דר מגורדת
• 100 גרם של גבינת פיקורינו או גבינה חריפה אחרת שאתם אוהבים
• 250 גרם פסטה שאתם אוהבים (מהסוג המפותל)
• פלפל שחור, פפריקה חריפה, אבקת חרדל ואגוז מוסקט לתיבול לפי הטעם האישי
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומורחים תבנית אפייה עם חמאה.
2. מערבבים את כל המצרכים בקערה יחד עם הפסטה הלא מבושלת. משאירים בצד את ה- 20 גרם חמאה וכ-2 כפות של גבינה שיש להשאיר לפיזור מלמעלה.
3. מכסים את התבנית עם נייר כסף ומכניסים לתנור לחצי שעה.
4. לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית, מערבבים את כל התכולה שלה, מפזרים מלמעלה את ה-20 גרם חמאה שהושארה בצד כשהיא חתוכה לקוביות ואת הגבינה שנשארה להשחמה.
5. מחזירים את התבנית הלא מכוסה לתנור, אופים חצי שעה נוספת, ובתאבון!

הפוסט באדיבות מועצת החלב

אודות אמא של

אתר הנשים והאמהות הגדול בישראל עם 900,000 גולשות בכל חודש ומועדון של 110,000 נשים. באתר ניתן למצוא לצד כתבות וראיונות עם קשת של כותבות כשלכל אחת הצבע, הייחוד, הכישרון והסגנון שלה. חלומות. הגשמה. פחדים. בישול. ילד ראשון שני או רביעי. זוגיות ושאר הנושאים שכל אישה אוהבת לקרוא

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

47 תגובות

  1. נויה גרינברגר
    בא לי בא לי

    בא לי בא לי

  2. מוניקה
    המשפחה שלי ואני במקור מניו ג'רסי. עשינו עלייה לפני 14.5 שנים. והדבר היפה הזה כאן החזיר אותי אחורה לטעם הילדות

    המשפחה שלי ואני במקור מניו ג'רסי. עשינו עלייה לפני 14.5 שנים. והדבר היפה הזה כאן החזיר אותי אחורה לטעם הילדות

  3. דורינה
    מתה על המנה הזו מתה

    מתה על המנה הזו מתה

  4. תמי ר.
    עשיתם לי חשק לא ייאמן

    עשיתם לי חשק לא ייאמן

  5. רחלי דיין בן עזרא
    איזה מזל שראיתי את זה עכשיו , , אחרי שאכלתי צהריים.. :) אבל האמת שבכל זאת בא לי גם מזה…

    איזה מזל שראיתי את זה עכשיו , , אחרי שאכלתי צהריים.. :) אבל האמת שבכל זאת בא לי גם מזה :))

  6. חופית אדרעי
    בקניות של מחר אני אקנה את המצרכים האלו ואכין למשפחה שבאה בשבת

    בקניות של מחר אני אקנה את המצרכים האלו ואכין למשפחה שבאה בשבת

  7. שלי קסירר
    זה נראה כזה יאממוש, אבל למה לעשות לי את זה בחייאת למהה??

    זה נראה כזה יאממוש, אבל למה לעשות לי את זה בחייאת למהה??

  8. נאוה
    נראה מעולה. לא הבנתי - אני מבקשת לוודא - לא מבשלים את הפסטה טרם הכנסתה לתנור??? האמנם??

    נראה מעולה.
    לא הבנתי – אני מבקשת לוודא – לא מבשלים את הפסטה טרם הכנסתה לתנור??? האמנם??

  9. קארין
    יש מצב שזה מתאים לילד בן 4??

    יש מצב שזה מתאים לילד בן 4??

  10. רעות ש.
    אני 5 שבועות אחרי לידה. הנקה מלאה. זה יכול להוות תחליף לארוחת צהריים או ערב?

    אני 5 שבועות אחרי לידה. הנקה מלאה. זה יכול להוות תחליף לארוחת צהריים או ערב?

  11. סוזי של שקד
    רחמים..! לפחות תעשו גם משלוחים עם הפירסום הזה

    רחמים..! לפחות תעשו גם משלוחים עם הפירסום הזה

  12. צופנת
    יאמייי עושה חשק

    יאמייי עושה חשק

  13. טלי ה.
    יש לי חולשה לפצצת טעם הזאתי

    יש לי חולשה לפצצת טעם הזאתי

  14. ישראלה חטואל
    איך אנחנו אוהבים לחקות את ארה"ב ולנסות להיות כמוהם

    איך אנחנו אוהבים לחקות את ארה"ב ולנסות להיות כמוהם

  15. יסמין בקר
    מה הערך הקלורי של הטרפת הזו??!?

    מה הערך הקלורי של הטרפת הזו??!?

  16. צביה יפרח-ענברי
    באתם לי מממשש בזמן! מכינה את זה לזאטוטים שלי לצהריים היום . וויש מי לאק :)

    באתם לי מממשש בזמן! מכינה את זה לזאטוטים שלי לצהריים היום . וויש מי לאק :)

  17. אורנה יופה
    אני מזילה פה ריר .. ריר

    אני מזילה פה ריר .. ריר

  18. יעל חמד
    גם חמאה גם גבינות גם חלב גם פסטה..??? וואהווו לא בבית ספרי

    גם חמאה גם גבינות גם חלב גם פסטה..??? וואהווו לא בבית ספרי

  19. תהילה מוסייב
    אפילו למאותגרת מטבח בעייתית כמוני זה נשמע קליל ופשוט .. נראה לי שאנסה ממש בקרוב

    אפילו למאותגרת מטבח בעייתית כמוני זה נשמע קליל ופשוט .. נראה לי שאנסה ממש בקרוב

  20. שני דמרי
    נתתם לי רעיון מהמם לארוחת שישי הקרובה

    נתתם לי רעיון מהמם לארוחת שישי הקרובה

  21. אופירה
    כמה פשוט - ככה טעיייםםם

    כמה פשוט – ככה טעיייםםם

  22. ורד דואק
    אני בכלל לא בעניין של גבינות והקרמות

    אני בכלל לא בעניין של גבינות והקרמות

  23. ריטה ליאורי פרנק
    אין ספק שבחרתם תמונה מגרה. אני מאמינה שהקופיפים שלי יאהבו את האופציה הזו ואני מקווה שאתפנה להכין את זה כבר…

    אין ספק שבחרתם תמונה מגרה. אני מאמינה שהקופיפים שלי יאהבו את האופציה הזו ואני מקווה שאתפנה להכין את זה כבר היום

  24. עירית צ'יפרוט
    יאממי!!! נראה מפתה בטירוף

    יאממי!!! נראה מפתה בטירוף

  25. מיקה קפלן-לוי
    אבל זה לא בריא , לא יעזור כלום

    אבל זה לא בריא , לא יעזור כלום

  26. אוליביה של רואי
    מתכננת להכין את זה היום! היום אחה"צ כשאחזור מהעבודה

    מתכננת להכין את זה היום! היום אחה"צ כשאחזור מהעבודה

  27. נורית גוטמן
    אבל זה לא חוקי לעולל את זה לאנשים רעבים!! ((:

    אבל זה לא חוקי לעולל את זה לאנשים רעבים!! ((:

  28. יונית פישר-כהנא
    יפה! שיחקתם אותה עם המתכון הקליל הזה

    יפה! שיחקתם אותה עם המתכון הקליל הזה

  29. לימור גרטנר-חורב
    אהבתי את 2 בגירסאות של השחיתות הזו

    אהבתי את 2 בגירסאות של השחיתות הזו

  30. ליעד פרידברג
    לא סובלת מקרוני ולא גבינה

    לא סובלת מקרוני ולא גבינה

  31. שרית ברקו-זילברשטיין
    תרחמו עליי! אני לפני ישיבה ארוכה בעבודה וזה בדיוק מה שמתחשק לי ברגע זה

    תרחמו עליי! אני לפני ישיבה ארוכה בעבודה וזה בדיוק מה שמתחשק לי ברגע זה

  32. רונית אהרונוביץ
    זה לא חוקיי הדבר השווה הזה. היום בערב אני אכין בבית

    זה לא חוקיי הדבר השווה הזה. היום בערב אני אכין בבית

  33. שרון זינגל-יאירי
    כזה! עכשיו! בדיוק! זה מה שבא לי! כרגע!!

    כזה! עכשיו! בדיוק! זה מה שבא לי! כרגע!!

  34. דניאלה סינגר
    נראה טובבבבבבב!!!

    נראה טובבבבבבב!!!

  35. ליליה
    אבל למה דווקא עכשיו לפני א.צהריים? למה??

    אבל למה דווקא עכשיו לפני א.צהריים? למה??

  36. סיוון סיידוף
    אשנח לקבל גם עוד מתכונים

    אשנח לקבל גם עוד מתכונים

  37. ורדה דקלבאום
    יש עוד ורסיה עם פרורי לחם יפניים בתחתית - מומלץ

    יש עוד ורסיה עם פרורי לחם יפניים בתחתית – מומלץ

  38. ליהיא קבס
    לאכול את התמונה :)

    לאכול את התמונה :)

  39. פליאת אלון
    בא לי !!!!!!!!!!1

    בא לי !!!!!!!!!!1

  40. יעל זוארץ
    זו מנה עיקרית או מנה כתוספת ?

    זו מנה עיקרית או מנה כתוספת ?

  41. דרורה פז
    לא בריא המקרוני הזה

    לא בריא המקרוני הזה

  42. דנה הלוי
    כמה פשוט ככה טעים

    כמה פשוט ככה טעים

  43. מעיין דרעי
    אהבתי

    אהבתי

  44. טלי רוזנפלד
    ממליצה להוסיף קצת קינמון. גם המקרוני וגם הבית יריחו ה ר ב ה יותר טוב

    ממליצה להוסיף קצת קינמון. גם המקרוני וגם הבית יריחו ה ר ב ה יותר טוב

  45. מיכל כץ
    איזה רעיון יפה. אני אשמח לעוד מתכונים אמא של

    איזה רעיון יפה. אני אשמח לעוד מתכונים אמא של

  46. ליאת רגב
    לא הוגן לשים את זה בשעה של רעב :)

    לא הוגן לשים את זה בשעה של רעב :)

  47. כלנית עצמון
    יוווווו בא לי

    יוווווו בא לי

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק