עוגת גבינה קרה עם קראמבל תפוזים

עוגת גבינה קרה מדהימה, קלה מאוד להכנה. נראית נפלא ומושלמת לאירוח.

לקראמבל תפוזים מה צריך?
כוס קמח
כוס סוכר (פחות כף)
140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס ושלושת רבעי אבקת שקדים מולבנים
קורט מלח
זסט משני תפוזים

לעוגה
2 מיכלי שמנת מתוקה
750 גרם גבינה 9% מסוננת מנוזלים
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים
כף וחצי ג'לטין
3 כפות) מים
זסט מתפוז אחד

1

מה עושים עכשיו
להכנת הקראמבל: מערבבים את החומרים יחד במיקסר עד לקבלת פירורי בצק אחידים (כדאי לערבב את זסט התפוז עם הסוכר לילה לפני כדי לקבל טעם וארומה חזקים יותר).
מסדרים את הפירורים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור בחום 165 מעלות כ-15-20 דקות עד שמתקבל צבע חום-זהוב.
מוציאים את הקראמבל מהתנור ומקררים.
להכנת העוגה: משרים את הג'לטין במים. בצד מקציפים את השמנת והסוכר למרקם של הקצפה קלה (מרקם יוגורט).
מערבבים את הגבינה עם מיץ התפוזים והזסט עם מטרפה ומקפלים פנימה את השמנת.
ממיסים את הג'לטין והמים יחד מעל באן מארי.
לוקחים מעט ממסת הגבינה והשמנת, מערבבים עם הג'לטין הנוזלי להשוואת טמפרטורה ומקפלים למסת השמנת והגבינה. מסדרים מחצית מהקראמבל בתחתית פורמה מרובעת בגודל 18X18 ס"מ. יוצקים את המסה של השמנת ומקררים במקרר לפחות ל-4-5 שעות.
לאחר הקירור משחררים את הפורמה ומקשטים בשארית הקראמבל, בזסט ובפילטים של תפוז.

קרדיט תמונה שירן כרמל

באדיבות בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים" המציע סטנדרטים בינלאומיים ללימוד מקצועות הקולינריה 

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

36 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות