מתכון אגסים מפנק

אחד הקינוחים האהובים והמתוקים הוא אגסים מקולפים ומבושלים בסירופ עם וניל, שלאחר מכן מוגשים עם גלידת וניל ביתית, קצפת ורוטב שוקולד חם.
זהו קינוח פשוט, מפנק וטעים-טעים.

מצרכים

6 אגסים
1/2 לימון טרי
לסירופ:
2 ליטר מים
800 גרם סוכר
1 מקל וניל
1 ליטר גלידת וניל איכותית
מיכל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
1/2 מקל וניל
200 גרם שוקולד מריר
חצי כוס מים
4 כפות סוכר

1

אופן ההכנה

1. מכינים את הסירופ: בסיר מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים את הסוכר. חוצים את מקל הוניל ומגרדים את הגרגירים, מעבירים את התרמיל ואת הגרגירים לסירופ, מבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
2. מקלפים את האגסים ומורחים אותם במעט לימון על מנת שלא ישחירו, מעבירים לסירופ ומבשלים כ- 30 דקות עד ההם רכים לחלוטין וכאשר נועצים בהם סכין היא יוצאת בקלות, מניחים להתקרר בסירופ ושומרים עם הסירופ בקירור עד השימוש. לפני השימוש מסירים באמצעות כף פריזיאן, דרך התחתית את גרעיני האגסים.
3. מכינים את רוטב השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה את המים, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שהוא נמס לחלוטין, מוסיפים את השוקולד, תרמיל הוניל והגרגירים ומבשלים עד לקבל רוטב שוקולד סמיך, משליכים את תרמיל הוניל.
4. לפני ההגשה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וגרגירים מחצי מקל וניל לקצפת יציבה, יש להקפיד שלא להקציף את הקצפת יותר מדי על מנת שלא "תישבר".
5. בגביעי הגשה מסדרים שכבת גלידת וניל ועליה מניחים את האגסים, יוצקים עליהם רוטב שוקולד חם ומקשטים עם מעט קצפת. מגישים מיד.

קרדיט תמונה: שירן כרמל

קליק לאתר בית ספר בישולים

באדיבות בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים" המציע סטנדרטים בינלאומיים ללימוד מקצועות הקולינריה ומקפיד להביא את טובי השפים מן המזרח הרחוק ומאירופה על מנת לחשוף את הסטודנטים ואת הקהל המקומי למטבחים אותנטיים ואתניים.

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

19 תגובות

  1. אני מאמינה שאנסה זאת כבר מחר, לארוחת הצהריים אליה הזמנתי 18 בני משפחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות