מתכון אגסים מפנק

אחד הקינוחים האהובים והמתוקים הוא אגסים מקולפים ומבושלים בסירופ עם וניל, שלאחר מכן מוגשים עם גלידת וניל ביתית, קצפת ורוטב שוקולד חם.
זהו קינוח פשוט, מפנק וטעים-טעים.

מצרכים

6 אגסים
1/2 לימון טרי
לסירופ:
2 ליטר מים
800 גרם סוכר
1 מקל וניל
1 ליטר גלידת וניל איכותית
מיכל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
1/2 מקל וניל
200 גרם שוקולד מריר
חצי כוס מים
4 כפות סוכר

1

אופן ההכנה

1. מכינים את הסירופ: בסיר מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים את הסוכר. חוצים את מקל הוניל ומגרדים את הגרגירים, מעבירים את התרמיל ואת הגרגירים לסירופ, מבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
2. מקלפים את האגסים ומורחים אותם במעט לימון על מנת שלא ישחירו, מעבירים לסירופ ומבשלים כ- 30 דקות עד ההם רכים לחלוטין וכאשר נועצים בהם סכין היא יוצאת בקלות, מניחים להתקרר בסירופ ושומרים עם הסירופ בקירור עד השימוש. לפני השימוש מסירים באמצעות כף פריזיאן, דרך התחתית את גרעיני האגסים.
3. מכינים את רוטב השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה את המים, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שהוא נמס לחלוטין, מוסיפים את השוקולד, תרמיל הוניל והגרגירים ומבשלים עד לקבל רוטב שוקולד סמיך, משליכים את תרמיל הוניל.
4. לפני ההגשה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וגרגירים מחצי מקל וניל לקצפת יציבה, יש להקפיד שלא להקציף את הקצפת יותר מדי על מנת שלא "תישבר".
5. בגביעי הגשה מסדרים שכבת גלידת וניל ועליה מניחים את האגסים, יוצקים עליהם רוטב שוקולד חם ומקשטים עם מעט קצפת. מגישים מיד.

קרדיט תמונה: שירן כרמל

קליק לאתר בית ספר בישולים

באדיבות בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים" המציע סטנדרטים בינלאומיים ללימוד מקצועות הקולינריה ומקפיד להביא את טובי השפים מן המזרח הרחוק ומאירופה על מנת לחשוף את הסטודנטים ואת הקהל המקומי למטבחים אותנטיים ואתניים.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

19 תגובות

  1. נינה של יהל
    יאממייי שיחקתם אותה

    יאממייי שיחקתם אותה

  2. שירה רונן-וענונו
    איך בא לי יווו ..אבל אין מצב שזה יצא לי ככה כמו בתמונה

    איך בא לי יווו ..אבל אין מצב שזה יצא לי ככה כמו בתמונה

  3. יקירה נתיב
    אני מאמינה שאנסה זאת כבר מחר, לארוחת הצהריים אליה הזמנתי 18 בני משפחה

    אני מאמינה שאנסה זאת כבר מחר, לארוחת הצהריים אליה הזמנתי 18 בני משפחה

  4. גילי ראובן
    איזה מושלם!! למה לעשות את זה לאישה בחודש שמיני למה?!?

    איזה מושלם!! למה לעשות את זה לאישה בחודש שמיני למה?!?

  5. יודפת בליך
    תמיד זה נראה טוב ולי יוצא מעאפן..

    תמיד זה נראה טוב ולי יוצא מעאפן..

  6. איילת שיימן-כץ
    לא הבנתי כמה מקלות וניל צריך??

    לא הבנתי כמה מקלות וניל צריך??

  7. אורית שמש
    תודה אמא של

    תודה אמא של

  8. זהבית רון
    גם אני בוגרת בית ספר בישולים וממליצה בחום.

    גם אני בוגרת בית ספר בישולים וממליצה בחום.

  9. מירית נוס
    איזה מעלףף!!!

    איזה מעלףף!!!

  10. מירה שרביט
    נראה מצויין

    נראה מצויין

  11. גלית ענתבי
    באיזה אגסים להשתמש? רכים או קשים ?

    באיזה אגסים להשתמש? רכים או קשים ?

  12. דנה קרביץ
    לעזאזל הקלוריות. מי שמכינה שתשלח לכולנו.

    לעזאזל הקלוריות. מי שמכינה שתשלח לכולנו.

  13. יעל בן נון
    אני אשמח לקבל עוד מתכונים והאם אפשר לקבל אותם למייל ?

    אני אשמח לקבל עוד מתכונים והאם אפשר לקבל אותם למייל ?

  14. חגית אזרר
    משמין לא משמין אני הולכת להכין :)

    משמין לא משמין אני הולכת להכין :)

  15. תמר עוז
    מה זה בית הספר הזה ? זה קשור לאמא של ?

    מה זה בית הספר הזה ? זה קשור לאמא של ?

  16. ורדית
    יופי של מתכון. יופי של תמונה.

    יופי של מתכון. יופי של תמונה.

  17. ליאת גז
    הולכת לנסות. עד כמה זה מסובך ?

    הולכת לנסות. עד כמה זה מסובך ?

  18. לירון בן נעים
    נראה מעולה!!!

    נראה מעולה!!!

  19. מיקי שוסט
    וואוווו

    וואוווו

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק