רומנטיקה חלבית

content/uploads/2017/05/מחצלת.mp4"][/video]וג החולק איתכן את הסעודה הרומנטית, תגלו שהוא או היא נהנים לא פחות מתאנה אפויה ממולאת בגבינת עזים, שנשלקה בביס אחד. עכשיו הפרי הסקסי ממלא את הפה שלכן בטעם אקזוטי שמשתלב עם מליחות עדינה של גבינה והטעם מתקתק של סירופ רימונים. שניכם לוקחים ביס מלביבה רכה ואוורירית שעשויה מבטטה וגבינה, ואתם בגן עדן של מרקמים וטעמים שמעורר את כל החושים.

מהי בעצם ארוחה רומנטית? התפיסה לגבי אוכל רומנטי משתנה מאדם לאדם. יש מי שתגיד כי ספגטי הוא מאכל רומנטי, ועבור מישהי אחרת רק פונדו גבינות יספק את הרומנטיקה לגוף ולנשמה. יש מי שתמצא בקראסט של מאפה חמים הממולא בגבינות עשירות את הניחוח הרומנטי, ומישהי אחרת תטען כי אין דבר רומנטי מקינוח חלבי מתוק. דבר אחד בטוח, אין רומנטי יותר מהמרקמים והניחוחות של המנות החלביות.

אווירה רומנטית
את האווירה האינטימית המתלווה לארוחה הרומנטית אפשר להשיג בעזרת נרות, ליווי מוזיקלי ובקבוק יין איכותי. אנו ממליצים גם לשדרג את הארוחה באמצעות עריכת שולחן בצורה ייחודית. גם הפצת ריחות של מאכלים שנאפים בתנור יכולה להיות קדימון רומנטי, או הגשה בכלים משותפים שימוקמו במרכז השולחן. אכילה משותפת מאותו כלי ההגשה תיצור ניצוץ אינטימי מיוחד, עוד לפני שתתחילו ליהנות מהטעמים של האוכל. זאת ועוד, ממליצים להרחיק סכין ומזלג מהשולחן מכיוון שזה יצריך מכם לגייס את חוש המגע על מנת לאכול, וגם בגלל שלא תהיה לכם סיבה להוריד את העיניים אחד מהשנייה על מנת להתמקד בחיתוך של המאכל והעמסתו לתוך הפה. את ההשראה לכל אלה תוכלו לקבל מהסרט המצויר של דיסני "היפה והיחפן" שבו שני כלבים מאוהבים אוכלים ספגטי מאותה צלחת והארוחה מסתיימת בנשיקה.

המאכלים הרומנטיים מכולם
מאכלים חלביים אינם מייצרים תחושת כובד לאחר הארוחה, הם קלים להכנה וכולם אוהבים אותם. אם אתן מוכנות להשקיע קצת יותר וללכת עם הרומנטיקה הקולינרית צעד אחד קדימה, להלן כמה מתכונים קלים וטעימים – הבעת ההפתעה על פני בן או בת הזוג מובטחת. אך נחזור לצלחת ולטעם: בגזרת המאכלים הרומנטיים אנו מציעים לכם פונדו גבינות, שבתוכו טובלים פרוסות של ירקות אפויים או בגט מושחם, תאנים ממולאות בגבינה, תאנים ממולאות בגבינת עזים או לביבות פריכות של בטטה במילוי גבינה, ובכלל – כל מאכל אחר שכיף לאכול אותו עם הידיים.

פונדו גבינות
מרכיבים:
400 גרם גבינות קשות עשירות מגורדות, 1 בצל חתוך לקוביות, 1 כוס יין לבן חצי יבש, 2 שיני שום, קצת פטרוזיליה קצוצה ו-3 כפות שמן זית.
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל ואת השום בתוך הסיר, לאחר מכן מוסיפים את כל הגבינה, את היין ואת הפטרוזיליה ותוך כדי ההוספה לא מפסיקים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים לכלי הגשה מיוחד לפונדו ומדליקים מתחת אש קטנה שתפקידה לשמור על המסה הגבינתית נוזלית.
אופן הגשה:
לצד פונדו אפשר להגיש פרוסות של ירקות קלויים, קוביות של פירות אקזוטיים (תותים או תאנים) או קוביות של לחם מיוחד, טרי או פרוסות קטנות של באגט, מטוגן קלות עם תוספת תיבול. על מנת ליהנות מהמנה, משפדים את הירק או את הלחם, על מקלות טבילה מיוחדות (שמגיעות בדרך כלל עם הכלי), וטובלים בתוך הסיר עם הפונדו.

תאנים ממולאות בגבינת עזים
מרכיבים:
10 תאנים, 50 גרם גבינת עזים, זרעי חמנייה, אגוזי מלח וצימוקים, כפית שומשום שחור, פלפל שחור ואם רוצים גם סירופ רימונים.
אופן הכנה:
מקמטים את התאנים בקלות וחותכים אותן לעומק באמצעות 2 חיתוכים צולבים. פותחים טיפה כל תאנה תוך כדי שמוודאים כי היא יציבה ושלמה בבסיסה. ממלאים כל תאנה עם גבינה וגרעינים וזרעי חמנייה, חתיכה קטנה של אגוז וכמה צימוקים. אם רוצים, מטפטפים כמה טיפות של סירופ רימונים, מתבלים עם פלפל שחור ושומשום ומכניסים לאפייה של 10 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות.

לביבות בטטה ממולאות בגבינה
מצרכים:
2 בטטות גדולות, שמן לטיגון, כוס קמח, פירורי לחם, פלפל ומלח, גבינה בולגרית למילוי.
מצרכים למטבל:
שמנת חמוצה, 2 כפיות שום כתוש, כפית מיונז ואירית קצוצה.
אופן הכנה:
מבשלים את הבטטה עד שהיא רכה, מועכים אותה לפירה ומוסיפים קמח ותבלינים. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהפירה כדורים, מכניסים לתוך כל כדור קוביית גבינה בולגרית ומצפים את הכדורים בפירורי לחם. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק או אופים אותם בתבנית על גבי נייר אפיה ב-180 מעלות במשך כ-20 דקות.
הצעות הגשה:
מגישים עם מטבל בצד.

מוס שוקולד מהיר וסקסי
מצרכים ל-3 מנות (למקרה שתרצו תוספת):
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
50 מ"ל שמנת מתוקה
0.50 כפית של ליקר שוקולד
3 חלבונים
כפית סוכר
חלמון
לעיטור: קליפות מגורדות של תפוז או "סרטי שוקולד".
אופן הכנה:
1. מכניסים את השוקולד לסיר קטן ומציבים אותו בסיר גדול יותר עם מים רותחים. מחממים על להבה בינונית עד שהשוקולד נמס.
2. שמים את השמנת בסיר קטן אחר ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים לשוקולד המומס את השמנת ואת ליקר השוקולד, ומערבבים היטב. מצננים מעט.
4. שמים בקערת מערבל את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה תוך הוספת הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את החלמונים ומערבלים עוד כמה שניות.
5. רבע מכמות הקצף מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים בעדינות בעזרת מטרף ידני. מוסיפים את יתרת הקצף בפעמים שלוש, תוך תנועות קיפול עדינות.
6. להגשה מעבירים את המוס לצלוחיות הגשה אישיות, מעטרים ושומרים במקרר עד להגשה.

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

33 תגובות

  1. דיקלה
    ביג ביג לייק

    ביג ביג לייק

  2. סופי ארמה
    תקשיבו לא עושים דברים כאלו, הכל מגרה מדי

    תקשיבו לא עושים דברים כאלו, הכל מגרה מדי

  3. ג'ניה
    נראה טופפ

    נראה טופפ

  4. שני צ.
    בא לי פונדו גבינות עכשיו

    בא לי פונדו גבינות עכשיו

  5. לירי קרקו-מאיר
    איפה הרומנטיקה פה בכלל אם יש כל כך הרבה מרכיבים והכנות ועניינים עםד ההגשה?!

    איפה הרומנטיקה פה בכלל אם יש כל כך הרבה מרכיבים והכנות ועניינים עםד ההגשה?!

  6. יעל גורליק
    ממש שיחקתם אותה

    ממש שיחקתם אותה

  7. עינב
    טעים טעימיי

    טעים טעימיי

  8. אורטל ג.
    שו-נ-א-א-את מאכלים חלביים

    שו-נ-א-א-את מאכלים חלביים

  9. תמר מסורי
    חבל שנתקלתי בכל זה כשאני על בטן ריקה....! אחזור אחה"צ ואגנוב רעיונות :))

    חבל שנתקלתי בכל זה כשאני על בטן ריקה….! אחזור אחה"צ ואגנוב רעיונות :))

  10. יפית בורוכוב
    הזכרתם לי לביבות בטטה !! וזה מה שאני אכין לארוחת ערב היום

    הזכרתם לי לביבות בטטה !! וזה מה שאני אכין לארוחת ערב היום

  11. עדי רוקח
    אני באמת חושבת שספגטי הוא מאכל רומנטי .. יפה לכם על הדיוק

    אני באמת חושבת שספגטי הוא מאכל רומנטי .. יפה לכם על הדיוק

  12. אליסה רפאלוב
    מה עם קצת דיאטה מה?!??

    מה עם קצת דיאטה מה?!??

  13. דנית אשר נעים
    איפפפ כמה אוכל לפנים

    איפפפ כמה אוכל לפנים

  14. רננה לחוביץ
    לא סובלת מאכלים חלביים

    לא סובלת מאכלים חלביים

  15. מיקה שץ-עמוס
    הכי כייף ארוחות רומנטיות

    הכי כייף ארוחות רומנטיות

  16. מיטל לויטוב
    יאמי יאמוש!! באתם לי פיקס בזמן

    יאמי יאמוש!! באתם לי פיקס בזמן

  17. רותם הלפרין-כהנוב
    למה לעשות לי את זה למה למה? עכשיו בא לי הכל

    למה לעשות לי את זה למה למה? עכשיו בא לי הכל

  18. סימה בן שבת
    יואוווווו היום יהיה אצלנו מוס שוקולד סקסי

    יואוווווו היום יהיה אצלנו מוס שוקולד סקסי

  19. לינה אמייב
    למרות שלא אוהבת גבינות עשיתתם לי חששק

    למרות שלא אוהבת גבינות עשיתתם לי חששק

  20. מילי פורמן-בכור
    בא לי בא לי בא לי בא לי בא לי באא

    בא לי בא לי בא לי בא לי בא לי באא

  21. קטי רוזנשטיין-כץ
    עילפתם אותי מפה מכל התיאורים והתמונות

    עילפתם אותי מפה מכל התיאורים והתמונות

  22. ליטל אבודרם
    הקלוריות שלי על אחריותכם :)

    הקלוריות שלי על אחריותכם :)

  23. דרורה אהרוני
    מישהי ניסתה את התאנים? עד כמה זה מסובך (או פשוט) ?

    מישהי ניסתה את התאנים? עד כמה זה מסובך (או פשוט) ?

  24. רקפת עייני
    אשמח לעוד כאלה

    אשמח לעוד כאלה

  25. טלי ברנר
    לפונדו ממליצה להוסיף מעט זעאתר. זה משדרג את הטעמים בפה.

    לפונדו ממליצה להוסיף מעט זעאתר. זה משדרג את הטעמים בפה.

  26. פנינית עטר
    שווהההההה

    שווהההההה

  27. טלי מרים
    טיפ: אולי אפשר לרכז את כל המתכונים במקום אחד כדי שנוכל להדפיס.זה יהיה נוח לכולן

    טיפ: אולי אפשר לרכז את כל המתכונים במקום אחד כדי שנוכל להדפיס.זה יהיה נוח לכולן

  28. נעמה גנדי
    כמה קלוריות יש בפונדו ?

    כמה קלוריות יש בפונדו ?

  29. דנה סיוון
    ממליצה על חלב עזים במקום החלב הרגיל ובתאבון

    ממליצה על חלב עזים במקום החלב הרגיל ובתאבון

  30. קרן הנדלסון
    תודה על המתכונים אמא של

    תודה על המתכונים אמא של

  31. נורית יחיאל
    לצלול לתוך התמונות :)

    לצלול לתוך התמונות :)

  32. דורין לוי
    יווווו הרעבתם אותי עכשיו

    יווווו הרעבתם אותי עכשיו

  33. סביון הר טוב
    בא לי את המתכון תאנים

    בא לי את המתכון תאנים

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק