ואשראן פירות יער

מדובר באחד הקינוחים האהובים על הצרפתים. לכאורה מאד בסיסי, מרנג, גלידה סורבה ומעט קצפת, מוגש עם קולי פטל, הקינוח הזה הוא פשוט מעדן. ניתן להכין את לשוניות המרנג מראש וכך גם את תערובת הגלידה. את הקצפת לעומת זאת מומלץ להקציף ברגע האחרון על מנת שתהיה יציבה. האורחים שלכם יספרו על הקינוח הזה שנים.

למרנג:
5 חלבונים
כוס סוכר
קורט מלח
1/2 ליטר גלידת וניל איכותית
1/2 ליטר סורבה פטל או פרי אדום אחר
200 גרם מחית פטל או פטל אדום קפוא
50 גרם סוכר
מספר טיפות מיץ לימון
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
גרגירים מחצי מקל וניל

1

1. מכינים את המרנג: בקערת המיקסר מניחים את החלבונים ואת קורט המלח, מקציפים במהירות בינונית עד שהתערובת מתחילה להפוך לקצף קל ובהיר, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת מרנג לבן ומבריק. מעבירים את המרנג לשק זילוף ומזלפים בתבנית עם ניר אפיה, שני סוגים של מרנגים: כ- 6 תחתיות עגולות בקוטר של כ-6 ס"מ וכ-30 לשוניות מרנג בגובה של כ-3 ס"מ ובעובי של כ-1.5 ס"מ. מייבשים בתנור בחום של 80 מעלות כ-4 שעות. מצננים ומעבירים לקופסא אטומה, שומרים במקום יבש.
2. ברינג בקוטר 4 ס"מ ובגובה 3 ס"מ מסדרים שכבת גלידת וניל ושכבת סורבה פטל, מעבירים למקפיא, מסירים את הרינג וחוזרים על הפעולה עד לקבלת 4 יחידות. שומרים בהקפאה עד השימוש.
3. מניחים את חישוקי הגלידה על תחתיות המרנג, באמצעות מעט סורבה פטל "מדביקים" את לשוניות המרנג לצידי הגלילים במרווחים של ס"מ. מחזירים למקפיא עד ההגשה בכלי אטום.
4. מכינים את רוטב הפטל: בבלנדר מרסקים את מחית הפטל או הפירות הקפואים עם הסוכר ומתקנים תיבול עם מעט מיץ לימון, שומרים בקירור.
5. לפני ההגשה מקציפים את השמנת עם הסוכר וגרגירי הוניל לקצפת יציבה אך לא "שבורה" מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
6. מניחים במרכז צלחת רוטב פטל ובמרכזו את מבנה הגלידה והמרנג, ומזלפים בין כל לשונית מרנג קצפת, מזלפים קצפת גם מעל הגלידה ומסדרים מספר פירות יער ומקשטים עם עלה נענע. מגישים מיד.

באדיבות הסטודנטים של קורס קונדיטוריה בבישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה
קליק לאתר בית הספר בישולים

אודות טועמות

המתכונים הכי שווים. הבלוגים הכי טעימים. הכלים שישדרגו לך את המטבח. וכל מה שעושה נעים בבטן.

השאירי תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם.

16 תגובות

  1. גלינה פ.
    מתאים לי!!

    מתאים לי!!

  2. סימונה
    זה לא פייר .אני מריירת

    זה לא פייר .אני מריירת

  3. חגית ק.
    הלוואי שהייתה לי מנה כזו עכשיו מולי

    הלוואי שהייתה לי מנה כזו עכשיו מולי

  4. פוצקי פוצקוש
    אני מבינה שבישולים ה ה ביצפר ה נחשב בתחום הזה?!?1

    אני מבינה שבישולים ה ה ביצפר ה נחשב בתחום הזה?!?1

  5. עומר
    רע זה בטוח לא יכול לצאת (-:

    רע זה בטוח לא יכול לצאת (-:

  6. סימה דהוקי
    איזה דבר שווה!!!! זה חייב לבוא עם אפשרות לטייק אוויי :))

    איזה דבר שווה!!!! זה חייב לבוא עם אפשרות לטייק אוויי :))

  7. אופירה סבאן
    חחח בחיים לא שמעתי שם כזה לקינוח

    חחח בחיים לא שמעתי שם כזה לקינוח

  8. מילי יפעת בורנשטיין
    נראה מושי מושלם

    נראה מושי מושלם

  9. רויטל נחום בן חמו
    ומה עושה מי שחייבת לשמור דיאטה

    ומה עושה מי שחייבת לשמור דיאטה

  10. עמית פרץ
    איכ איכ כמה אני שונאת קצפת

    איכ איכ כמה אני שונאת קצפת

  11. אורנית עזרא
    מזלכם שאני אחרי ארוחת בוקר מאוחרת ואני לא רעבה

    מזלכם שאני אחרי ארוחת בוקר מאוחרת ואני לא רעבה

  12. ליסה ברנדייס
    חייבים פרי אדום בלבד?

    חייבים פרי אדום בלבד?

  13. לבנת רוזנברגר
    אחלה רעיון לארוחת שישי הקרוב! תודה רבה

    אחלה רעיון לארוחת שישי הקרוב! תודה רבה

  14. אורלי שרעבי-לביא
    לא סובלת קצפת ומרנג איכס

    לא סובלת קצפת ומרנג איכס

  15. הילה אשר
    כל כך כל כך בא ליייייי

    כל כך כל כך בא ליייייי

  16. ליהי פרידמן
    יואווווו איזה טוב זה נראה

    יואווווו איזה טוב זה נראה

אהבת? בואי לעשות לנו לייק גם בפייסבוק