ואשראן פירות יער

מדובר באחד הקינוחים האהובים על הצרפתים. לכאורה מאד בסיסי, מרנג, גלידה סורבה ומעט קצפת, מוגש עם קולי פטל, הקינוח הזה הוא פשוט מעדן. ניתן להכין את לשוניות המרנג מראש וכך גם את תערובת הגלידה. את הקצפת לעומת זאת מומלץ להקציף ברגע האחרון על מנת שתהיה יציבה. האורחים שלכם יספרו על הקינוח הזה שנים.

למרנג:
5 חלבונים
כוס סוכר
קורט מלח
1/2 ליטר גלידת וניל איכותית
1/2 ליטר סורבה פטל או פרי אדום אחר
200 גרם מחית פטל או פטל אדום קפוא
50 גרם סוכר
מספר טיפות מיץ לימון
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
גרגירים מחצי מקל וניל

1

1. מכינים את המרנג: בקערת המיקסר מניחים את החלבונים ואת קורט המלח, מקציפים במהירות בינונית עד שהתערובת מתחילה להפוך לקצף קל ובהיר, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת מרנג לבן ומבריק. מעבירים את המרנג לשק זילוף ומזלפים בתבנית עם ניר אפיה, שני סוגים של מרנגים: כ- 6 תחתיות עגולות בקוטר של כ-6 ס"מ וכ-30 לשוניות מרנג בגובה של כ-3 ס"מ ובעובי של כ-1.5 ס"מ. מייבשים בתנור בחום של 80 מעלות כ-4 שעות. מצננים ומעבירים לקופסא אטומה, שומרים במקום יבש.
2. ברינג בקוטר 4 ס"מ ובגובה 3 ס"מ מסדרים שכבת גלידת וניל ושכבת סורבה פטל, מעבירים למקפיא, מסירים את הרינג וחוזרים על הפעולה עד לקבלת 4 יחידות. שומרים בהקפאה עד השימוש.
3. מניחים את חישוקי הגלידה על תחתיות המרנג, באמצעות מעט סורבה פטל "מדביקים" את לשוניות המרנג לצידי הגלילים במרווחים של ס"מ. מחזירים למקפיא עד ההגשה בכלי אטום.
4. מכינים את רוטב הפטל: בבלנדר מרסקים את מחית הפטל או הפירות הקפואים עם הסוכר ומתקנים תיבול עם מעט מיץ לימון, שומרים בקירור.
5. לפני ההגשה מקציפים את השמנת עם הסוכר וגרגירי הוניל לקצפת יציבה אך לא "שבורה" מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
6. מניחים במרכז צלחת רוטב פטל ובמרכזו את מבנה הגלידה והמרנג, ומזלפים בין כל לשונית מרנג קצפת, מזלפים קצפת גם מעל הגלידה ומסדרים מספר פירות יער ומקשטים עם עלה נענע. מגישים מיד.

באדיבות הסטודנטים של קורס קונדיטוריה בבישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה
קליק לאתר בית הספר בישולים

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

16 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות