מאפה שמרים במילוי ריקוטה ודובדבנים

מתכון מאפה שמרים באדיבות הסטודנטים של קורס קונדיטוריה בבישולים. אפשר לגוון ולהחליף את גבינת הריקוטה בכל גבינה כחושה ואת מילוי הדובדבנים בכל מילוי פירות איכותי או בקונפיטורה איכותית.

לבצק
500 גרם קמח לבן (שלוש וחצי כוסות קמח)
25 גרם שמרים טריים (חצי קובית שמרים או חצי שקית שמרית)
100 גרם ביצים (2 ביצים)
כפית תמצית וניל
זסט מלימון אחד
זסט מתפוז אחד
150 גרם חלב (חצי כוס ועוד שתי כפות)
75 גרם סוכר (שליש כוס סוכר)
8 גרם מלח (חצי כף מלח)
200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
למלית ריקוטה ודובדבנים
50 גרם חמאה רכה
150 גרם אבקת סוכר (חבילה וחצי כוס ושלוש כפות)
1 ביצה
כפית תמצית וניל
זסט מלימון אחד
500 גרם גבינת ריקוטה
40 גרם קמח (2 כפות)
100 גרם דובדבנים קפואים

1

אופן ההכנה
1. להכנת הבצק: בקערת המיקסר מערבבים את השמרים, החלב והסוכר בעזרת מטרפה ידנית לנוזל אחיד.
2. מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הווניל והזסטים ולשים בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק הומוגני ואלסטי.
3. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עד שכל החמאה נטמעת בבצק ומתקבלת מסה הומוגנית.
4. מכניסים את הבצק למקרר למנוחה של לילה.
5. להכנת המלית: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי.
6. מוסיפים את הגבינה ושאר החומרים חוץ מהדובדבנים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
7. מרדדים את הבצק לריבוע בעובי של 3-4 מילימטר.
8. חותכים מלבנים בגודל 12×6 ס"מ.
9. בעזרת שק זילוף מזלפים במרכז כל מלבן מלית גבינה ומפזרים מעליה דובדבנים.
10. בעזרת סכין חותכים רצועות קטנות של הבצק בעובי 2 ס"מ בשני הצדדים הארוכים בצורה אלכסונית.
11. יוצרים מקלעת של שתי וערב על מילוי הגבינה.
12. מושחים את המאפים בביצה טרופה, מתפיחים כשעה עד שעה וחצי ואופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-15-20 דקות.

באדיבות הסטודנטים של קורס קונדיטוריה בבישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה
קליק לאתר בית הספר בישולים

קראת? ספרי לנו מה את חושבת

18 תגובות

  1. עושה לי כבר עכשיו תזכורת לחמישי הקרוב,אעם דף המתכון הזה, כדי להכין לחבר'ה שלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות דומות